بیماری کرونا: عفونت اُمیکرون، علائم، درمان

قطع تنفسی انسدادی
اختلالات شایع خواب، علل، تشخیص، درمان
ژانویه 4, 2022
خواب و اعتیاد
خواب و اعتیاد، عوارض و درمان
آوریل 15, 2022

بیماری کرونا: عفونت اُمیکرون، علائم، درمان

از آنجایی که عفونت‌های نوع Omicron SARS-CoV-2- ویروسی که باعث بیماری کرونا یا کووید-19 (COVID-19) می‌شود- در سراسر جهان در حال گسترش است، گزارش‌هایی وجود دارد که حاکی است علائم این عفونت، از برخی جهات، با علائم عفونت‌های نوع دلتا متفاوت است. آیا علائم واقعاً متفاوت هستند؟ به چه چیزهایی باید توجه کرد؟

 

در مورد علائم عفونت با نوع اُمیکرون چه می‌دانیم؟

در مورد علائم عفونت با نوع اُمیکرون چه می‌دانیم؟

 

در مورد علائم عفونت با نوع اُمیکرون چه می‌دانیم؟

در 26 نوامبر 2021، سازمان بهداشت جهانی (WHO) یک نوع جدید نگران کننده SARS-CoV-2 را نشان داد که به نام اُمیکرون شناخته شد. این سویه باعث نگرانی مقامات بهداشتی شده است زیرا به نظر می‌رسد بسیار قابل انتقال است و احتمال ابتلای مجدد آن نیز بیشتر است. همچنین نگرانی‌هایی وجود دارد که اُمیکرون بتواند محافظت ارائه شده توسط واکسن‌های COVID-19 را دور بزند. فایزر معتقد است که سه دوز از واکسن mRNA خود قادر به خنثی کردن اُمیکرون در آزمایشات آزمایشگاهی است و دو دوز ممکن است همچنان از بیماری جدی به دنبال عفونت با این نوع جلوگیری کند. به همین دلایل، کشورهای سراسر جهان اقدامات احتیاطی مختلفی را برای کاهش شیوع اُمیکرون در بین جمعیت خود انجام داده‌اند.

با این وجود، در دنیایی که دائماً در حرکت است، ممکن است جلوگیری از گسترش کامل آن غیرممکن باشد، اما گزارش‌های مختلف نشان می‌دهند که عفونت‌های این سویه از ویروس نوع نسبت به انواع قبلی SARS-CoV-2، مانند دلتا، علائم خفیف‌تری ایجاد می‌کنند. اما چگونه کسی می‌تواند تشخیص دهد که آیا عفونت اُمیکرون دارد؟ آیا علائم مشابه علائم عفونت با انواع قبلی است؟

 

 در مورد سویه اُمیکرون بیشتر بدانیم!

 

اُمیکرون چه علائمی ایجاد می‌کند؟

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) علائم احتمالی عفونت SARS-CoV-2 را بدون مشخص کردن نوع آن به شرح زیر اعلام کرده است.

  • تب یا لرز
  • سرفه کردن
  • تنگی نفس یا مشکل در تنفس
  • خستگی
  • دردهای عضلانی یا بدن
  • سردرد
  • از دست دادن چشایی یا بویایی
  • گلو درد
  • احتقان یا آبریزش بینی
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • اسهال

با این حال، CDC خاطرنشان می‌کند که این فهرست جامع نیست و افراد ممکن است علائم یا ترکیبی از علائم متفاوت را تجربه کنند.

تجزیه و تحلیلی که اخیراً در مطالعه کووید Zoe - که توسط محققان شرکت علوم بهداشتی ZOE و کالج سلطنتی لندن در بریتانیا انجام شد  و در آن از داده‌های بیش از 4 میلیون شرکت‌کننده استفاده شده است نشان داد که شایع‌ترین علائم گزارش شده در هر دو سویه دلتا و اُمیکرون تا حد زیادی یکسان بود: آبریزش بینی، سردرد، خستگی، عطسه و گلودرد. یافته‌ها نشان می‌دهند که هیچ تفاوت شدیدی در رایج‌ترین علائم تجربه شده احتمالاً توسط دو نوع SARS-CoV-2 وجود ندارد.

با این حال، طبق این داده‌ها، دانشمندان ZOE همچنین خاطرنشان می‌کنند که به نظر می‌رسد از دست دادن بویایی و چشایی در بین افرادی که اخیراً آزمایش COVID-19 مثبت شده‌اند کمتر شایع است.

 واکسیناسیون در مقابل بیماری کووید 19 همچنان در پیشگیری از شیوع همه‌گیری ارزش فوق‌العاده‌ای دارد. 

 

آیا روی ریه‌ها تاثیر می‌گذارد؟

به گفته برخی از پزشکان تنوع علائم مشاهده شده با اُمیکرون مانند سایر انواع SARS-CoV-2 است. به نظر می رسد کاملاً قابل توجیه است که افرادی که تحت تأثیر یک نوع مشابه هستند ممکن است علائم کاملاً متفاوتی را تجربه کنند. برخی دچار گرفتگی بینی، برخی دیگر سردرد، گاهی بدن درد و برخی دیگر گلودرد می‌شوند. با این حال، به نظر می‌رسد عفونت‌های جدی ریوی با اُمیکرون کمتر از انواع قبلی باشد.

این امر ممکن است به این دلیل باشد که بر خلاف انواع دیگر، اُمیکرون بیشتر قسمت فوقانی دستگاه تنفس را آلوده می‌کند. به گفته مدیر حوادث سازمان جهانی بهداشت، ممکن است به همین دلیل به نظر برسد که اُمیکرون علائم خفیف‌تری ایجاد می‌کند. او می گوید که ما شاهد مطالعات بیشتر و بیشتری هستیم که نشان می‌دهد اُمیکرون قسمت بالایی بدن را آلوده می‌کند. بر خلاف سایر موارد، که می‌تواند باعث ذات‌الریه شدید شود. اگرچه هشدار می‌دهد که مطالعات بیشتری برای تأیید این امر ضروری است.

چگونه می‌توان عفونت‌های اُمیکرون را تشخیص داد؟

آزمایش‌هایی که افراد می‌توانند در خانه انجام دهند، بر اساس نمونه‌هایی است که از بینی، گلو یا هر دو فرد گرفته شده است و برای شناسایی آنتی‌ژن‌های ویروسی خاص است که نشان‌دهنده وجود عفونت ویروسی است. این آزمایش‌ها ذاتاً دقیق نیستند، زیرا آن‌ها سطوح پایین ویروس را مانند آزمایش‌های PCR تشخیص نمی‌دهند.

آزمایش‌های RT-PCR یا به اختصار PCR بر اساس نمونه‌هایی است که از بینی و گلوی فرد گرفته شده است. با این حال، این نمونه‌ها تحت آزمایش‌های آزمایشگاهی قرار می‌گیرند، که می‌تواند نشان دهد که آیا ژن‌های خاص SARS-CoV-2 وجود دارد یا خیر. تست‌های PCR حساس‌تر و عموماً دقیق‌تر هستند. آزمایش نشانگرهای ژنتیکی همچنین می‌تواند به طور خاص، نوع SARS-CoV-2 را نشان دهد.

 

چگونه می‌توان عفونت خفیف اُمیکرون را درمان کرد؟

اگر به نوع اُمیکرون آلوده شوید و علائم آنقدر خفیف باشند که نیازی به مراقبت در بیمارستان نداشته باشند، چه اتفاقی می‌افتد؟ چگونه می‌توان عفونت خفیف را در خانه درمان کرد؟

«هیچ داروی خانگی بدون نسخه خاصی برای پیشگیری یا درمان هیچ یک از انواع بیماری کرونا یا کووید-19 تا کنون شناخته نشده است.»

بهترین درمان‌ها مشابه آنهایی هستند که ممکن است برای درمان علائم خفیف آنفولانزا یا سرماخوردگی استفاده کنید. درمان توصیه شده بر روی علائم است: آب بدنتان را در سطح بالایی حفظ کنید. استراحت نمایید و تغذیه خوبی داشته باشید. برای تسکین سردرد، بدن درد یا تب، استامینوفن یا ایبوپروفن مصرف کنید. از داروهای اثبات نشده مانند هیدروکسی کلروکین، ایورمکتین و سایر داروهایی که هیچ ارزش شناخته شده‌ای ندارند و حتی ممکن است اثرات نامطلوبی نیز داشته باشند، خودداری کنید.

 

نکاتی برای پیشگیری

با این حال، پیشگیری بهتر از درمان است، بنابراین اتخاذ تدابیری برای محافظت از خود و عزیزانمان در برابر ابتلا به اُمیکرون یا هر نوع دیگری از SARS-CoV-2 بهترین رویکرد است. این موارد شامل، رعایت فاصله فیزیکی، پرهیز از حضور در مکان‌های عمومی و در صورت ضرورت استفاده از ماسک در این مکان‌ها، شستشوی مرتب دست‌ها و پرهیز از مواجهه با بیماران مبتلا به کرونا است.

 سوالات رایج در مورد بیماری کرونا

منبع

https://www.medicalnewstoday.com/articles/omicron-infection-what-are-the-symptoms

3 Comments

  1. […] در مورد سویه اُمیکرون و عفونت ناشی از ابتلای به آن بیشتر […]

    • دکتر فردموسوی گفت:

      با سلام
      ضمن آرزوی سلامتی و موفقیت برای شما
      لطفا مطالبی که از سایت اینجانب عینا کپی شده است را از سایت خود حذف نمایید. مطمئن هستم که این کار بدون اطلاع جنابعالی صورت گرفته است.
      با تشکر
      دکتر انیس فردموسوی
      فوق تخصص ریه

    • دکتر فردموسوی گفت:

      با سلام
      ضمن آرزوی سلامتی و موفقیت برای شما
      لطفا مطالبی که از سایت اینجانب عینا کپی شده است را از سایت خود حذف نمایید. مطمئن هستم که این کار بدون اطلاع جنابعالی صورت گرفته است.
      با تشکر
      دکتر فردموسوی
      فوق تخصص ریه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره