باورهای اشتباه در مورد سرطان ریه

شپشک گرد و غبار یا مایت
مایت، واکنش آلرژیک و آسم
اکتبر 6, 2021
ترشحات پشت حلق
ترشحات (خلط) پشت حلق و درمان آن
نوامبر 21, 2021

مقدمه

باورهای غلط متعددی در مورد سرطان ریه وجود دارد که لازم است تا از آنها اجتناب کنیم. در سراسر جهان، در سال 2020، سرطان ریه با 2.21 میلیون مورد، دومین سرطان شایع پس از سرطان سینه بوده است و باعث مرگ 1.8 میلیون نفر شد. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC)، در سال 2018، 218520 مورد جدید سرطان ریه و 142080 مورد مرگ مرتبط با آن در ایالات متحده ثبت شده است.

باورهای اشتباه

باور اشتباه 1: فقط افراد سیگاری به سرطان ریه مبتلا می‌شوند

متأسفانه، این یک باور بسیار خطرناکی است. طبق گزارش CDC، حدود 10 تا 20 درصد از افراد مبتلا به سرطان ریه در ایالات متحده هرگز سیگار نکشیده‌اند یا کمتر از 100 نخ سیگار در زندگی خود مصرف کرده‌اند. CDC گزارش می‌دهد که سالانه حدود 7300 مرگ و میر ناشی از سرطان ریه در بین افراد غیرسیگاری ناشی از دود سیگار است و 2900 مورد دیگر نیز در اثر قرار گرفتن در معرض گاز رادون است.

 در مورد عوارض سیگار بیشتر بدانیم.

 

باور اشتباه 2: هیچ راهی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه وجود ندارد

راه‌های مختلفی برای کاهش خطر سرطان ریه وجود دارد. اول و مهمتر از همه خودداری از سیگار کشیدن و ترک سیگار است. همچنین محدود کردن قرار گرفتن در معرض دود سیگار را که گاهی به آن سیگار کشیدن غیرفعال می‌گویند اهمیت زیادی دارد. بر اساس گزارش CDC:

خطر ابتلا به سرطان ریه در غیرسیگاری‌هایی که در خانه یا محل کار در معرض دود سیگار هستند، 20 تا 30 درصد افزایش می‌یابد. سایر محصولات دخانیاتی نیز به عنوان یک خطر بالقوه برای ابتلا به سرطان ریه در نظر گرفته می‌شوند. غربالگری سرطان ریه با سی تی اسکن با دوز کم در جمعیت‌های پرخطر، مانند افرادی که 50 سال سن دارند با سابقه مصرف یک بسته سیگار در روز به مدت 20 سال یا بیشتر، مرگ و میر ناشی از سرطان ریه را تا بیش از 20 درصد کاهش می‌دهد.

سیگار و سرطان ریه

سیگار نقش اساسی در ابتلا به سرطان ریه دارد

سایر عوامل حائز اهمیت خطر شامل قرار گرفتن در معرض گاز رادون است. بنابراین، اندازه‌گیری رادون در خانه اهمیت می‌یابد. علاوه بر این، برخی رفتارهای سبک زندگی به عنوان عوامل خطر بالقوه در نظر گرفته می‌شوند و ورزش و اجتناب از چاقی در پیشگیری از ابتلا مهم هستند.

 

باور اشتباه 3: فقط افراد مسن به سرطان ریه مبتلا می‌شوند

"نه، درست نیست." اگرچه بیش از نیمی از افراد شناسایی شده مبتلا به سرطان ریه توسط منابع معتبر پزشکی مسن‌تر از 65 سال هستند، افراد جوان‌تر زیر 50 سال بیشتر و بیشتر به سرطان ریه مبتلا می‌شوند، به ویژه در زنان.

 

باور اشتباه 4: زندگی در یک شهر آلوده برای خطر سرطان ریه بدتر از سیگار کشیدن است

شواهد خوبی وجود دارد که نشان می‌دهد آلودگی ناشی از ترافیک خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می‌دهد. به عنوان مثال، قرار گرفتن در معرض دی‌اکسید نیتروژن، اکسید نیتروژن، دی‌اکسید گوگرد و ذرات ریز به طور مثبت با خطر ابتلا به سرطان ریه مرتبط است. قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا در بین رانندگان حرفه‌ای به طور قابل توجهی بروز و مرگ و میر بر اثر سرطان ریه را افزایش می‌دهد.

با این حال، مقایسه بین آلودگی و سیگار کشیدن دشوارتر است. زندگی در شهرهای آلوده یک عامل خطر است، اما هیچ کس به طور قطع نمی‌داند که آیا بدتر از استفاده از محصولات تنباکو است یا نه، و این ترکیب این دو عامل ممکن است حتی خطرناک‌تر هم باشد.

 

باور اشتباه 5: «من سال‌هاست که سیگار می‌کشم، دیگر فایده‌ای برای ترک کردن ندارد»

ترک سیگار خطر ابتلا به سرطان ریه را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. علاوه بر سرطان ریه، ترک سیگار خطر ابتلا به طیف وسیعی از سایر بیماری‌ها از جمله بیماری قلبی، پوکی استخوان و دیابت را کاهش می‌دهد.

درست است که مدت زمانی که دخانیات مصرف می‌کنید در افزایش خطر ابتلا به سرطان مهم است، اما ترک دخانیات در هر زمانی برای شما مفید است. وقتی سیگار را ترک می‌کنید، احتمالاً سال‌ها به زندگی‌تان اضافه می‌کنید، راحت‌تر نفس می‌کشید، انرژی بیشتری خواهید داشت و در پول خود صرفه‌جویی می‌کنید.

 

باور اشتباه 6: کشیدن گل (کانابیس، حشیش) خطر سرطان ریه را افزایش نمی‌دهد

گل (کانابیس) یک عامل خطرناک است، اما مطالعات طولانی مدت بیشتری برای تعیین میزان دقیق‌تر این خطر مورد نیاز است. شواهد همه‌گیری‌شناسی برای ارتباط بین گل و سرطان ریه محدود و متناقض است. زیرا یکی از مشکلات مطالعه این است که افرادی که حشیش می‌کشند اغلب تنباکو نیز مصرف می‌کنند. این باعث می‌شود که تأثیرات هر عامل از هم به سختی جدا شود.

 

باور اشتباه 7: اگر سرطان ریه دارید، می‌توانید به سیگار کشیدن ادامه دهید

این باور کاملاً نادرست است. در کنار مزایای بیشمار ترک سیگار، افراد مبتلا به سرطان ریه که سیگار را ترک می‌کنند، پیش‌آگهی بهتری دارند.

 

باور اشتباه 8: جراحی سرطان ریه باعث گسترش سرطان می‌شود

جراحی سرطان ریه باعث گسترش سرطان ریه نمی‌شود. جراحی سرطان ریه در مراحل اولیه سرطان ریه توصیه می‌شود و در این مرحله جراحی می‌تواند سرطان را درمان کند.

اگر تومور بزرگ باشد یا دارای انتشار محلی باشد، درمان کمکی مانند شیمی درمانی یا ایمونوتراپی قبل از جراحی، خطر ابتلا به سلول‌های سرطانی در خون را کمتر می‌کند. تحقیقات بالینی نشان داده است که این رویکرد باعث طولانی شدن بقا و کاهش خطر مرگ می‌شود.

 

باور اشتباه 9: تنفس پودر تالک خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می‌دهد

تالک با خطر بالاتر سرطان ریه مرتبط نیست. برخی از مطالعات خطر کمی بالاتر را در افرادی که در استخراج و فرآوری تالک فعالیت می‌کنند نشان داده‌ است، اما مشخص نیست که آیا این به دلیل ماده معدنی یا چیزهای دیگری است که در زیر زمین وجود دارد که باعث سرطان ریه می‌شود، مانند گاز رادیواکتیو رادون.

 

باور اشتباه 10: سرطان ریه پایان راه است

خوشبختانه این باور نیز نادرست است. زمانی که متخصصان سرطان ریه زود تشخیص داده شود، امکان درمان بیش از 60 درصد است. حتی امروزه سرطان ریه که در مراحل پیشرفته‌تر تشخیص داده می‌شود، پتانسیل بسیار بهتری برای بقای طولانی مدت در شرایط خاص دارد.

 

باور اشتباه 11: مکمل‌های آنتی‌اکسیدانی از ما در برابر سرطان ریه محافظت می‌کنند

از آنجایی که آنتی‌اکسیدان‌ها نقش مهمی در محافظت از سلول‌های ما در برابر آسیب DNA ایفا می‌کنند که می‌تواند شامل جهش‌های سرطان‌زا یا سایر ناهنجاری‌های ژنومی باشد، چندین مطالعه بالینی انجام شده است، اما متأسفانه، اکثر آنها نتوانستند محافظت قطعی در برابر سرطان ریه در یک محیط بالینی نشان دهند.

چند مطالعه وجود دارد که نشان می‌دهد چندین آنتی‌اکسیدان رژیم غذایی مانند کاروتنوئیدها و ویتامین C ممکن است در برابر سرطان ریه از سلول‌ها محافظت کنند، اما نتایج تا حدودی مبهم هستند. مطالعات "دوز" مؤثر آنتی‌اکسیدان‌ها نیز بایستی صورت پذیرد.

 

  در باره اثرات تغذیه بر سلامت دستگاه تنفس بیشتر بدانیم.

 

باور اشتباه 12: سیگار تنها عامل خطر سرطان ریه است

سیگار کشیدن شاید شناخته شده‌ترین عامل خطر برای سرطان ریه باشد، اما مطمئناً تنها عامل نیست. سایر عوامل خطر عبارتند از: سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان ریه، قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا، قرار گرفتن در معرض گاز رادون، قرار گرفتن در معرض آزبست، تابش قبلی به قفسه سینه و بیماری‌های مزمن ریوی.

 

منبع

https://www.medicalnewstoday.com/articles/medical-myths-all-about-lung-cance

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره