درد قفسه سینه که می‌آید و می‌رود

اضطراب و اختلال خواب
اضطراب و اختلال خواب
اکتبر 18, 2023
یائسگی و اختلال خواب و درمان آن
یائسگی، اختلال خواب و درمان آن
نوامبر 3, 2023

درد قفسه سینه که می‌آید و می‌رود یا کم و زیاد می‌شود ممکن است به قلب، ماهیچه‌ها، سیستم گوارشی، ریه‌ها یا عوامل روانی مرتبط باشد. علل زمینه‌ای درد قفسه سینه ممکن است خفیف باشند، مانند برگشت اسید معده. یا ممکن است جدی و مثلاً نشان‌دهنده حمله قلبی باشند. مهم است که علائم هشداردهنده را بشناسید و به دنبال علائم همراه آن باشید.

در این مطلب به بررسی علل احتمالی درد در ناحیه قفسه سینه می‌پردازیم که می‌آید و می‌رود. همچنین توضیح می‌دهیم که چگونه می‌توان تشخیص داد که درد مربوط به قلب است و چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد.

آیا این نوع درد در ناحیه قفسه سینه علامت مشکل حادی است؟

درد قفسه سینه که می‌آید و می‌رود ممکن است به دلیل مشکل قلبی، مشکلات تنفسی یا گوارشی باشد.

درد قفسه سینه که می‌آید و می‌رود ممکن است به دلیل مشکل قلبی، مشکلات تنفسی یا گوارشی باشد.

درد در قفسه سینه که می‌آید و می‌رود ممکن است نشانه مشکلی در قلب، دستگاه تنفس یا گوارش یا عوامل دیگری که در ادامه ذکر می‌گردد باشد. همچنین در برخی افراد در هنگام حملات هراس (پانیک) رخ می‌دهد.

هیچ راهی برای تشخیص دقیق درد قفسه سینه تنها بر اساس علائم وجود ندارد. اگر درد قفسه سینه مدام عود کرد، بدتر شد یا با علائم دیگر همراه شد، حتماً به پزشک مراجعه کنید. دردی که هفته‌ها یا ماه‌ها طول می‌کشد بعید است که ناشی از یک وضعیت اورژانسی تهدیدکننده زندگی باشد. این موضوع بیشتر به عضلات یا ساختار اسکلتی بدن فرد مربوط می‌شود.

مشکلات قلبی کمتر باعث ایجاد دردی می‌شوند که:

  • تنها برای چند لحظه طول بکشد
  • با مصرف دارو تسکین ‌یابد
  • هنگام نفس عمیق از بین برود
  • فقط یک نقطه خاص در قفسه سینه را تحت تأثیر قرار بدهد
  • هنگامی‌که ناحیه قفسه سینه ماساژ داده می‌شود، تسکین ‌یابد

 

علل درد قفسه سینه که می‌آید و می‌رود

بسیاری از انواع درد قفسه سینه می‌آیند و می‌روند. حتی درد ناشی از حمله قلبی ممکن است به‌طور موقت بهتر شود، سپس برگردد. برای درک بهتر علت درد قفسه سینه، علائم دیگر را با دقت بررسی کنید و هرگونه عامل خطر برای شرایط سلامتی خود را در نظر داشته باشید. در دنباله مطلب علل شایع درد قفسه سینه ذکر شده است.

 

مشکلات گوارشی

طیف گسترده‌ای از مشکلات گوارشی می‌تواند منجر به درد در قفسه سینه یا نزدیک دنده‌ها شود. مثلاً:

  • برگشت (رفلاکس) اسید معده می‌تواند باعث احساس سوزش در قفسه سینه شود.
  • سنگ کیسه صفرا می‌تواند باعث درد ناگهانی و شدید شود که چند ساعت طول می‌کشد، ناپدید می‌شود و برمی‌گردد.
  • زخم‌ها می‌توانند دردی ایجاد کنند که می‌آید و می‌رود.

هنگامی‌که فردی دچار برگشت اسید معده می‌شود، درد در ناحیه قفسه سینه اندکی پس از غذا خوردن شدیدتر می‌شود. همچنین ممکن است پس از مصرف الکل یا غذاهای چرب بدتر شود.

اگر فردی مشکوک است که درد قفسه سینه مربوط به مشکل معده یا کبد است، مهم است که به پزشک مراجعه کند. بااین‌حال، این نوع درد معمولاً علامت شرایط اورژانسی نیست.

 

دردهای عضلانی

درد عضلانی ناشی از تنش، آسیب یا سندرم درد مزمن اغلب زمینه‌ساز درد قفسه سینه است. علائم درد عضلانی بسیار متفاوت هستند. درد ممکن است:

  • تیز یا کسل‌کننده
  • تیر کشنده یا ضربانی
  • رو به بیرون یا متمرکز در یک نقطه

درد قفسه سینه بیشتر با عضله مرتبط است اگر:

  • با ماساژ بهتر می‌شود
  • زمانی بدتر می‌شود که فرد به‌شدت و ناگهانی نفس می‌کشد
  • احساسی شبیه به درد عضلانی تجربه‌شده در گذشته دارد

 

حمله هراس (پنیک اتک)

 

تمرینات تنفس عمیق ممکن است به کاهش حمله هراس کمک کند.

تمرینات تنفس عمیق ممکن است به کاهش حمله هراس کمک کند.

 

درد قفسه سینه می‌تواند یک علامت ترسناک از حمله هراس باشد و ممکن است فرد را بیشتر مضطرب کند. درد می‌تواند شبیه به حمله قلبی باشد. برخی از افراد مبتلا به حملات هراس ممکن است احساس کنند که در حال مرگ هستند. این حملات اغلب با تنفس عمیق از بین می‌روند. در برخی موارد، ممکن است فقط چند دقیقه دوام بیاورند. اگر درد از بین نرود، تشخیص حمله هراس از حمله قلبی بدون کمک گرفتن از پزشک دشوار است.

 

آنژین

آنژین درد یا ناراحتی در قفسه سینه است که زمانی رخ می‌دهد که قلب خون کافی دریافت نمی‌کند. افراد مبتلا به آنژین ممکن است احساس تنش، فشار یا فشردن در قفسه سینه احساس کنند. درد ممکن است به فک نیز کشیده شود.

درد آنژین مشابه درد حمله قلبی است و آنژین یکی از عوامل خطر برای این بیماری است. آنژین معمولاً علامت بیماری عروق کرونر قلب است که زمانی رخ می‌دهد که رگ‌ها مسدود می‌شوند. بیماری عروق قلبی همچنین یک عامل خطر برای حمله قلبی است. هر کس مشکوک به این بیماری است باید به پزشک مراجعه کند.

 

حمله قلبی

درد ناگهانی و شدید در قفسه سینه ممکن است نشان‌دهنده حمله قلبی یا ایست قلبی باشد. این‌ها زمانی ایجاد می‌شوند که پیام‌های الکتریکی معیوب یا انسداد عروق مانع از رسیدن خون به قلب می‌شود.

علائم هشداردهنده حمله قلبی عبارت‌اند از:

  • درد در مرکز قفسه سینه
  • احساس فشار بر قفسه سینه
  • دردی که بیش از چند دقیقه طول بکشد
  • دردی که به شانه، گردن، بازوها، پشت یا فک کشیده می‌شود
  • حالت تهوع، سرگیجه یا تنگی نفس

علائم ممکن است بر اساس جنسیت متفاوت باشد. به‌عنوان‌مثال، زنان بیشتر از مردان دچار تهوع و سرگیجه، تنگی نفس و درد کمر یا فک می‌شوند و ممکن است علائم کلاسیک درد در مرکز قفسه سینه را نداشته باشند.

 

درد ناگهانی و شدید در قفسه سینه ممکن است نشان‌دهنده حمله قلبی یا ایست قلبی باشد.

درد ناگهانی و شدید در قفسه سینه ممکن است نشان‌دهنده حمله قلبی یا ایست قلبی باشد.

 

حمله قلبی یک اورژانس پزشکی است. اگر فردی مشکوک به داشتن این درد است، یا اگر درد قفسه سینه جدید و غیرقابل توضیحی دارد، باید فوراً با اورژانس تماس بگیرد.

افراد مبتلا به عوامل خطرزای قلبی عروقی، مانند بیماری عروق قلبی، سابقه حملات قلبی، چاقی یا دیابت، بیشتر در معرض حملات قلبی هستند.

 

مشکلات ریوی

عفونت دستگاه تنفس

عفونت‌های دستگاه تنفس می‌توانند باعث درد قفسه سینه شوند، به‌خصوص زمانی که باعث سرفه‌های مکرر نیز شوند. ازجمله عفونت‌های تنفسی که می‌تواند منجر به درد قفسه سینه و تنگی نفس شود ذات‌الریه یا پنومونی است.

برخی از افراد به دنبال عفونت تنفسی دچار بیماری به نام پلورزی می‌شوند. پلورزی التهاب پلورا (جنب) است که بافتی است که اطراف قسمت بیرونی ریه‌ها را در بر می‌گیرد. اگر درد قفسه سینه یا ریه پس از عفونت تنفسی ادامه یافت به پزشک مراجعه کنید.

بیماری‌های ریوی جدی هستند. هرکسی که مشکوک به این نوع بیماری‌ها است باید ظرف 1 تا 2 روز به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشد. بااین‌حال، ناتوانی در تنفس یا تجربه درد شدید قفسه سینه مرتبط با ریه یک اورژانس پزشکی محسوب می‌شود.

 

آمبولی ریه

آمبولی ریه انسداد یک رگ خونی است که به ریه‌ها منتهی می‌شود. آمبولی زمانی رخ می‌دهد که لخته خون، اغلب از سیاهر‌گ‌های پاها، حرکت کرده و وارد عروق ریوی شوند. اگر فردی لخته خون در پا داشته باشد، ممکن است در آن ناحیه دچار درد شود.

آمبولی ریه می‌تواند منجر به درد شدید قفسه سینه و تنگی نفس شود. این بیماری از موارد اورژانس‌ پزشکی است و ممکن است تهدیدکننده زندگی فرد بیمار هم باشد.

 

ورم پستان

این به عفونت در بافت پستان اشاره دارد. ماستیت می‌تواند به‌شدت دردناک باشد. فرد ممکن است تورم، احساس تیر کشیدن یا درد شدید در سینه یا قفسه سینه و تب را تجربه کند.

ماستیت در دوران شیردهی شایع است. عفونت ممکن است خودبه‌خود برطرف شود، اگرچه برخی از افراد نیاز به آنتی‌بیوتیک یا بستری شدن در بیمارستان دارند.

 

چگونه بفهمیم درد قفسه سینه مربوط به قلب است؟

افرادی که سابقه بیماری قلبی دارند ممکن است درد قفسه سینه مرتبط به قلب را بیشتر از دیگران تجربه کنند. درد قفسه سینه باید توسط پزشک ارزیابی شود. همیشه نمی‌توان به‌تنهایی علت را بر اساس علائم تشخیص داد. اگر فردی موارد زیر را داشته باشد به‌احتمال‌زیاد درد قفسه سینه بیشتر مربوط به قلب است:

  • عوامل خطر قلبی عروقی
  • سابقه بیماری قلبی
  • تنگی نفس
  • دردی که با دارو یا ماساژ بهبود نمی‌یابد
  • دردی که با گذشت زمان بدتر می‌شود

اگر فردی موارد زیر را داشته باشد بعید است که مشکل قلبی باعث درد قفسه سینه شده باشد:

  • با ماساژ یا مسکن بهبود می‌یابد
  • احساسی شبیه به دردهای قبلی که مربوط به قلب نبوده‌اند باشد
  • با علائم مشکلات غیر مرتبط با قلب بروز می‌کنند

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

پزشک باید هرگونه درد قفسه سینه را ارزیابی کند. اگر درد مدام عود کرد، ظرف چند روز به پزشک مراجعه کنید. درد قفسه سینه که ناپدید می‌شود ممکن است ناشی از یک عفونت جزئی، گرفتگی عضلانی یا موضوعی مشابه باشد. در صورت وجود موارد زیر حتماً به دنبال مراقبت‌های پزشکی اورژانسی باشید:

  • در شدید است و از بین نمی‌رود
  • به تدریج درد بدتر شود
  • همراه با سرگیجه، تهوع، مشکل در تنفس، یا تنگی نفس
  • همراه با احساس فشردن یا له شدن در مرکز قفسه سینه
  • دردی که به شانه، گردن، بازوها، پشت یا فک کشیده می‌شود
  • بیش از چند دقیقه طول بکشد

 

جمع‌بندی

بیشتر درد قفسه سینه ناشی از حمله قلبی نیست. بااین‌حال، مراقبت‌های پزشکی فوری می‌تواند در مواقع ضروری نجات‌دهنده باشد. حتی زمانی که علت یک مسئله جزئی باشد، مراقبت فوری می‌تواند هرگونه اضطراب را از بین ببرد.

فقط پزشک می‌تواند به‌طور دقیق علت درد قفسه سینه را شناسایی کند، بنابراین ضروری است که به دنبال تشخیص دقیق آن باشید.

 

منبع

https://www.medicalnewstoday.com/articles

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره