فشار خون بالای شبانه، تشخیص، علل، درمان

آپنه انسدادی در خواب و زوال عقل (دمانس مغزی)
آپنه انسدادی در خواب و زوال عقل (دمانس مغزی)
می 31, 2023
فیبروز ریوی و آمفیزم: ارتباط چیست؟
فیبروز ریوی و آمفیزم: ارتباط چیست؟
ژوئن 17, 2023

مقدمه

به طور کلی فشار خون بالا زمانی رخ می‌دهد که نیروی فشار خون به دیواره شریان شما به طور مداوم بیش از حد بالا باشد. این مشکل به مرور زمان به شریان‌های شما آسیب می‌رساند و می‌تواند منجر به عوارض جدی مانند حمله قلبی و سکته مغزی شود.

فشار خون بالا را "قاتل خاموش" می‌نامند زیرا معمولاً هیچ علامتی ندارید. بنابراین، ممکن است متوجه نباشید که مشکلی دارید، اما آسیب به آهستگی در بدن شما در حال رخ دادن است. افزایش فشار خون شبانه ممکن است منجر به بسیاری از عوارض مشابه فشار خون بالا، مانند سکته مغزی، حمله قلبی و نارسایی کلیه شود.

این مطلب به علائم، علل و عوامل خطر پرفشاری خون شبانه و همچنین تشخیص این بیماری و همچنین درمان، پیشگیری و چشم‌انداز فشار خون بالا در شب می‌پردازد.

 

فشار خون بالا می‌تواند به ضخیم شدن دیواره بطن منجر شود

فشار خون بالا می‌تواند به ضخیم شدن دیواره بطن منجر شود

 

فشار خون بالا چیست؟

اندازه‌گیری فشار خون به منظور سنجش نیروی فشار خون به دیواره رگ‌های خونی است. میزان فشار خون با دو عدد مشخص می‌شود که با معیاری بر حسب میلیمتر جیوه (mmHg) اندازه‌گیری می‌شود.

  • عدد بالایی فشار خون سیستولیک است که فشار روی دیواره شریان را هنگام ضربان یا انقباض قلب اندازه‌گیری می‌کند.
  • عدد پایینی فشار خون دیاستولیک است که فشار روی دیواره‌های شریان را بین ضربان‌هایی که قلب در حال استراحت اندازه‌گیری می‌کند.
اندازه‌گیری فشار خون به منظور سنجش نیروی فشار خون به دیواره رگ‌های خونی است

اندازه‌گیری فشار خون به منظور سنجش نیروی فشار خون به دیواره رگ‌های خونی است

 

فشار خون بالای شبانه چیست؟

پرفشاری خون شبانه، فشار خون بالایی است که فرد در شب آن را تجربه می‌کند. پزشکان ممکن است برای درمان پرفشاری خون شبانه دارو تجویز یا تغییرات سبک زندگی را توصیه کنند.

فشار خون معمولاً طبق یک چرخه طبیعی خواب و بیداری به نام ریتم شبانه‌روزی در طول شب کاهش می‌یابد. در طول روز، فشار خون فرد نباید بیشتر از 120/80 میلیمتر جیوه باشد. 120 به عدد سیستولیک یا بالا و 80 به عدد دیاستولیک یا پایین اشاره دارد. در شب، فشار خون بالا ممکن است از 110/65 میلیمتر جیوه بیشتر شود.

 

علائم

افراد مبتلا به پرفشاری خون شبانه ممکن است برخی اختلالات خواب را تجربه کنند که می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

 

علل

با توجه به گزارش‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، فشار خون بالا می‌تواند در طول زمان ایجاد شود یا می‌تواند نتیجه انتخاب سبک زندگی ناسالم باشد. افراد مبتلا به فشار خون عمومی ممکن است فشار خون شبانه را نیز تجربه کنند.

به طور معمول، فشار خون در طول شب 10-20٪ کاهش می‌یابد، زیرا از ریتم طبیعی شبانه‌روزی پیروی می‌کند. در افراد مبتلا به فشار خون شبانه، فشار خون همیشه آنطور که باید کاهش نمی‌یابد و در برخی موارد افزایش می‌یابد.

 

عوامل خطر

محققان شرایط مختلفی را با پرفشاری خون شبانه مرتبط می‌دانند. این عوامل ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • فشار خون
  • شب ادراری
  • وقفه تنفسی (آپنه) انسدادی خواب
  • سبک زندگی بی‌تحرک
  • کمبود خواب کافی
  • دیابت
  • بیماری کلیوی
  • مصرف زیاد نمک
  • فشار عصبی

 

چگونه پزشکان فشار خون شبانه را تشخیص می‌دهند؟

تشخیص فشار خون شبانه برای پزشکان ممکن است دشوار باشد زیرا این وضعیت معمولاً در خانه و در حالی که خواب است رخ می‌دهد. فرد مبتلا به فشار خون شبانه همچنین قادر به بیدار شدن در شب و اندازه‌گیری فشار خون خود نیست، زیرا ممکن است هنگام بیدار شدن فرد، فشار خون تغییر کند. برای تشخیص پرفشاری خون شبانه، فرد ممکن است نیاز به پوشیدن بازوبند فشار خون سرپایی در طول شب داشته باشد. این وسیله به طور متناوب فشار خون را آزمایش و کنترل می‌کند و می‌تواند الگوی دقیقی از فشار خون فرد ارائه دهد.

 

چگونه فشار خون شبانه را درمان کنیم؟

درمان پرفشاری خون شبانه به طور کلی مشابه درمان فشار خون بالا است. پزشکان ممکن است تغییرات سبک زندگی مانند کاهش مصرف سدیم (نمک) را برای کاهش سطح فشار خون توصیه کنند. آنها همچنین ممکن است داروهای ضد فشار خون یا درمان شرایط مرتبط با فشار خون بالا، مانند آپنه خواب یا دیابت، را تجویز کنند. دارو ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • مسدودکننده‌های بتا، که آدرنالین را برای کاهش استرس بر قلب مسدود می‌کند
  • دیورتیک‌ها (ادرارآور) برای کمک به بدن برای خلاص شدن از شر نمک اضافی
  • مسدودکننده‌های کانال کلسیم برای افزایش اکسیژن و جریان خون به قلب
  • وازودیلاتورها، که رگ‌های خونی را برای افزایش اکسیژن و جریان خون در بدن گشاد می‌کنند
  • مهارکننده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (Angiotensin-Converting Enzyme (ACE) inhibitors)، که بدن را از تولید هورمون آنژیوتانسین II بازمی‌دارد.

با این حال، برای درمان پرفشاری خون شبانه، پزشک ممکن است توصیه کند که فرد داروی خود را دیرتر از حد معمول مصرف کند یا دوزهای بیشتری را در طول شب مصرف کند.

 

پیشگیری از پرفشاری خون شبانه

برای کمک به جلوگیری از فشار خون بالا به طور کلی، توصیه می‌شود:

  • برخورداری از یک رژیم غذایی سالم: فرد ممکن است با پیروی از رژیم غذایی که سرشار از منیزیم، پروتئین، فیبر، کلسیم و پتاسیم باشد و همچنین سدیم کمی داشته باشد، سود ببرد.
  • فعالیت بدنی: بزرگسالان باید حداقل 2 ساعت و 30 دقیقه در هفته ورزش با شدت متوسط ​​داشته باشند.
  • داشتن خواب با کیفیت کافی: کمبود خواب با کیفیت می‌تواند منجر به فشار خون بالا، بیماری قلبی و سکته شود.
  • اجتناب یا محدود کردن مصرف الکل: الکل بیش از حد می‌تواند فشار خون فرد را افزایش دهد.
  • ترک سیگار: سیگار کشیدن فشار خون فرد را افزایش می‌دهد و خطر حمله قلبی، سکته مغزی و سایر بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.

 

چشم‌انداز بیماری

فشار خون بالا در شب می‌تواند منجر به چندین عارضه شود که عبارتند از:

  • تمام سوانح قلبی عروقی، مانند حملات قلبی و بیماری‌های قلبی
  • آسیب اندام، مانند نارسایی کلیه
  • سکته مغزی
  • دیابت

هیچ درمانی قطعی برای فشار خون بالا وجود ندارد، اما درمان می‌تواند به افراد در مدیریت علائم و کاهش خطر عوارض کمک کند. در موارد خفیف، انتخاب سبک زندگی سالم ممکن است شرایط را تحت کنترل درآورد.

 

چه زمانی با پزشک تماس بگیرید؟

تعاریف فشار خون بالا بسته به محل زندگی شما کمی متفاوت است. در ایالات متحده، فشار خون بالا (فشار خون بالا) را اینگونه تعریف می‌کنند:

  • عدد بالایی (فشار خون سیستولیک) حداقل 130 میلیمتر جیوه و/یا
  • عدد پایین (فشار خون دیاستولیک) حداقل 80 میلیمتر جیوه.

در اروپا، فشار خون بالا را اینگونه تعریف می‌کنند:

  • عدد بالایی (فشار خون سیستولیک) حداقل 140 میلیمتر جیوه و/یا
  • عدد پایین (فشار خون دیاستولیک) حداقل 90 میلیمتر جیوه.

فشار خون شبانه ممکن است علائمی نداشته باشد. با این حال، اگر فردی خواب بدی داشته باشد یا شرایطی مرتبط با فشار خون بالا در شب داشته باشد، ممکن است پزشک بخواهد سطح فشار خون او را در شب بررسی کند.

 

سوالات متداول

در زیر پاسخ برخی از سوالات متداول در مورد فشار خون بالا در شب آمده است.

آیا فشار خون بالای شبانه خطرناک است؟

بله، پرفشاری خون شبانه ممکن است به عوارض مختلف سلامتی مانند حمله قلبی و سکته مغزی کمک کند. اگر فردی نگران فشار خون بالا در شبانه است، باید با پزشک خود صحبت کند.

آیا فشار عصبی یا استرس می‌تواند باعث افزایش فشار خون شبانه شود؟

فشار عصبی ممکن است منجر به عوامل خطر دیگری برای فشار خون بالا شود، مانند مصرف بیش از حد الکل یا رژیم غذایی نامناسب. با این حال، تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا استرس مستقیماً به فشار خون بالا در درازمدت کمک می‌کند یا نه، ضروری است. فشار عصبی می‌تواند باعث ترشح آدرنالین شود که می‌تواند به طور موقت فشار خون را افزایش دهد، اما این اثرات معمولاً کوتاه مدت هستند.

 

خلاصه

فشار خون معمولاً در طول شب با توجه به ریتم شبانه‌روزی فرد کاهش می‌یابد. در افراد مبتلا به فشار خون بالای شبانه، فشار خون به اندازه کافی کاهش نمی‌یابد یا گاهی اوقات افزایش می‌یابد.

عوامل خطر بالقوه برای پرفشاری خون شبانه شامل آپنه خواب، بیماری کلیوی و دیابت است. اگر فردی پرفشاری خون شبانه را درمان نکند، ممکن است در معرض خطر عوارض مختلف سلامتی از جمله حمله قلبی و سکته مغزی باشد.

برای تشخیص پرفشاری خون شبانه، ممکن است فرد نیاز به استفاده از فشارسنج سیار داشته باشد. درمان ممکن است شامل دارو و تغییر سبک زندگی باشد.

 

منبع

https://www.medicalnewstoday.com/articles/nocturnal-hypertension

https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/4314-hypertension-high-blood-pressure

 

دیدگاه ها بسته شده است

درخواست مشاوره