آپنه خواب و نارسایی قلبی

فقر خواب یا محرومیت خواب
عوارض و خطرات کم (محرومیت) خوابی
می 24, 2022
سردرد صبحگاهی و آپنه خواب
آپنه خواب و سردرد صبحگاهی
ژوئن 8, 2022

مقدمه

پزشکان آپنه خواب (قطع تنفس در هنگام خواب) را با نارسایی قلبی مرتبط می‌دانند. مکث‌های مکرر در تنفس در طول خواب ممکن است به قلب فرد آسیب برساند. آپنه خواب نیز معمولا در افراد مبتلا به اختلالات قلبی رخ می‌دهد. مدیریت علائم یک بیماری ممکن است به بهبود دیگری کمک کند.

آپنه خواب نوعی تنفس نامنظم است که در آن تنفس فرد در طول خواب به طور مکرر متوقف شده و پس از مدت زمانی مجدداً شروع می‌شود. شایع‌ترین نوع آن، آپنه (وقفه تنفسی) انسدادی در خواب است که در آن راه تنفسی بالایی در هنگام خواب به طور جزئی یا کامل بسته می‌شود.

نارسایی قلبی یک بیماری جدی است که زمانی ایجاد می‌شود که قلب فرد خون کافی برای رفع نیازهای بدنش را پمپاژ نکند. آپنه خواب و نارسایی قلبی علائم مشابهی دارند، از جمله مشکل در به خواب رفتن یا ماندن در خواب، تکرر ادرار در شب، و بیدار شدن با تنگی نفس یا نفس‌نفس زدن.

درمان آپنه خواب می‌تواند به بهبود مشکلات سلامتی مانند نارسایی قلبی کمک کند و درمان نارسایی قلبی می‌تواند به بهبود آپنه خواب کمک کند.

 

اثر متقابل آپنه خواب و بیماری قلبی

اثر متقابل آپنه خواب و بیماری قلبی

این مطلب به ارتباط آپنه خواب با نارسایی قلبی و چگونگی مدیریت آپنه خواب می‌پردازد و می‌تواند به فرد کمک کند تا از پیشرفت یا بدتر شدن نارسایی قلبی جلوگیری کند.

 

آپنه خواب چیست؟

آپنه خواب نوعی اختلال خواب است که در آن تنفس فرد در طول خواب به طور مکرر متوقف می‌شود و پس از وقفه‌ای مجدداً شروع می‌شود. آپنه باعث توقف تنفس برای 10 ثانیه یا بیشتر می‌شود. مغز با بیدار شدن برای نفس کشیدن به آپنه پاسخ می‌دهد. معمولاً فرد از این زمان‌های کوتاه بیداری که ممکن است تنها چند ثانیه طول بکشد، آگاه نیست.

 

انواع آپنه خواب

دو نوع اصلی آپنه خواب عبارتند از آپنه انسدادی خواب (OSA: Obstructive Sleep Apnea) و آپنه خواب مرکزی (CSA: Central Sleep Apnea). آپنه انسدادی خواب رایج‌ترین نوع آپنه است. آپنه انسدادی خواب زمانی اتفاق می‌افتد که ماهیچه‌های گلو در طول خواب شل می‌شوند و روی خود فرو می‌روند و راه هوایی فوقانی فرد را مسدود می‌کنند. شایع‌ترین علل آن چاقی یا آناتومی غیر معمول راه هوایی فوقانی است.

آپنه خواب مرکزی زمانی اتفاق می‌افتد که مغز فرد سیگنال‌هایی را برای حفظ تنفس طبیعی ارسال نمی‌کند یا بدن آن سیگنال‌ها را به درستی دریافت نمی‌کند. آپنه خواب مرکزی در بین افراد مبتلا به نارسایی قلبی رایج است.

توقف‌های مکرر در تنفس باعث کاهش موقت اکسیژن به قلب و ریه‌های فرد می‌شود. این کمبود مکرر اکسیژن باعث ترشح هورمون های استرس می‌شود که منجر به استرس بر قلب می‌شود. علاوه بر این، فشار خون ممکن است افزایش یابد و فشار بیشتری بر قلب وارد کند.

انجمن قلب آمریکا (AHA) محدودیت خواب را با التهاب مرتبط می‌داند که می‌تواند خطر آسیب به قلب را افزایش دهد. افراد مبتلا به اختلالات خواب مانند آپنه خواب به مراتب بیشتر در معرض بیماری قلبی و اختلالات قلبی هستند. آپنه خواب همچنین ممکن است خطر ابتلا به سایر بیماری‌ها را در فرد افزایش دهد، مانند:

 

عوارض آپنه خواب

آپنه خواب می‌تواند عوارض متعددی به همراه داشته باشد

درمان آپنه خواب بستگی به علت آن دارد. در صورت وجود سایر مشکلات پزشکی، علائم آپنه خواب ممکن است با درمان این شرایط بهبود یابد. به عنوان مثال، اگر چاقی باعث آپنه انسدادی خواب شود، کاهش وزن ممکن است آپنه خواب را برطرف کند.

 

 در مورد آپنه خواب بیشتر بدانیم.

 

بیماری قلبی

حدود 40 تا 80 درصد از افراد مبتلا به بیماری قلبی عروقی در ایالات متحده دارای آپنه انسدادی خواب نیز هستند، اما این بیماری کمتر شناخته و درمان می‌شود. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC)، بیماری قلبی عامل اصلی مرگ و میر در ایالات متحده است.

بیماری قلبی به چندین نوع بیماری قلبی اشاره دارد، از جمله:

  • نارسایی قلبی
  • بیماری عروق کرونر
  • انفارکتوس میوکارد یا حمله قلبی
  • آریتمی یا ضربان قلب نامنظم
  • کاردیومیوپاتی
  • بیماری دریچه قلب

مطالعه‌ای که در سال 2018 با تمرکز بر رابطه بین آپنه انسدادی خواب و نارسایی قلبی صورت گرفت بیان می‌کند که آپنه انسدادی خواب به طور قابل توجهی در ایجاد و پیشرفت نارسایی قلبی کمک می‌کند.

 

علائم

علائم آپنه خواب عبارتند از:

  • بیدار شدن با سردرد صبحگاهی
  • خروپف، گاهی اوقات با صدای بلند، اگرچه خروپف در آپنه خواب مرکزی کمتر رایج است
  • بیدار شدن چندین بار در شب برای ادرار کردن که به عنوان شب ادراری نیز شناخته می‌شود
  • بیدار شدن مکرر در طول چرخه خواب
  • خشکی دهان
  • خواب‌آلودگی مفرط در طول روز
  • مشکلات حافظه و تمرکز
  • تحریک‌پذیری
  • کاهش میل جنسی یا اختلال نعوظ
  • به خواب رفتن در حین مطالعه، تماشای تلویزیون، در حین کلاس یا هنگام رانندگی

 

مدیریت و درمان علائم

مدیریت آپنه خواب بستگی به شدت آپنه خواب فرد دارد. آزمایش خواب می‌تواند نوع آپنه و شدت آن را تعیین کند. اگر فردی مبتلا به آپنه خواب تشخیص داده شود، ممکن است بتواند با تغییرات مفیدی در رژیم غذایی و سبک زندگی خود  آن را بهبود بخشد یا به درمان خاصی نیاز داشته باشد.

 

تغییر سبک زندگی

برای آپنه انسدادی خواب خفیف، پزشک ممکن است به فرد پیشنهاد کند که تغییرات خاصی در سبک زندگی خود اتخاذ کند، مانند:

  • حفظ وزن متوسط
  • فعال ماندن و ورزش منظم
  • محدود کردن مصرف الکل و کافئین
  • بررسی و تغییر داروهایی که ممکن است باعث آپنه خواب شوند
  • خوابیدن به یک طرف
  • ترک سیگار
در مورد روش‌های ساده بهبود خواب چه می‌دانید؟

 

درمان‌ها

علاوه بر تغییرات سبک زندگی، پزشکان معمولاً دستگاه‌های فشار مثبت مداوم راه هوایی (CPAP) را برای درمان آپنه انسدادی خواب متوسط ​​تا شدید توصیه می‌کنند. درمان آپنه خواب مرکزی اغلب دشوارتر است و ممکن است به سیستم‌های تأمین فشار پیچیده‌تری نیاز داشته باشد.

 

دستگاه CPAC و ماسک آن با ایجاد فشار مثبت هوا از انسداد راه هوایی پیشگیری می‌کند

دستگاه CPAC و ماسک آن با ایجاد فشار مثبت هوا از انسداد راه هوایی پیشگیری می‌کند

دستگاه CPAP شامل یک ماسک صورت یا بینی با یک شلنگ بلند انعطاف‌پذیر است که به قسمت تأمین فشار هوا متصل است. هوای تحت فشار را از طریق ماسک وارد می‌کند تا راه هوایی فرد در طول خواب باز بماند.

سایر گزینه‌های مدیریت آپنه خواب عبارتند از دستگاه‌هایی که در دهان قرار می‌گیرند و باعث می‌شود فک پائینی جلو بیاید، تحریک راه هوایی فوقانی و جراحی.

 

وسایل دهانی جهت پیشگیری از آپنه خواب که باعث می‌شود فک پائینی جلو بیاید و جلوی انسداد راه هوایی گرفته شود

وسایل دهانی جهت پیشگیری از آپنه خواب که باعث می‌شود فک پائینی جلو بیاید و جلوی انسداد راه هوایی گرفته شود

 

عوامل خطر نارسایی قلبی

بر اساس گزارش 2020 از AHA، شیوع نارسایی قلبی همچنان در حال افزایش است. این گزارش تخمین می‌زند که 6.2 میلیون بزرگسال بالای 20 سال در آمریکا بین سال‌های 2013 تا 2016 دچار نارسایی قلبی شده‌اند، در حالی که این رقم بین سال های 2009 تا 2012 حدود 5.7 میلیون نفر بوده است.

آپنه خواب می‌تواند در کنار نارسایی قلبی رخ دهد. شرایط خاص و عوامل ژنتیکی و سبک زندگی می‌تواند خطرات را افزایش دهد. شرایطی که ممکن است احتمال ابتلای فرد به نارسایی قلبی را افزایش دهد عبارتند از:

  • دیابت
  • فشار خون بالا
  • چاقی
  • شرایط منبع مورد اعتماد مربوط به بیماری قلبی مانند آنژین صدری، فیبریلاسیون دهلیزی، سندرم مارفان، و نقایص مادرزادی قلب

رفتارهایی که می‌تواند خطر نارسایی قلبی را در افراد افزایش دهد عبارتند از:

  • سیگار کشیدن
  • خوردن غذاهای پرچرب و نمک
  • عدم انجام فعالیت بدنی کافی
  • مصرف بیش از حد الکل

 

چشم‌انداز

نارسایی قلبی یک وضعیت پزشکی جدی است. پزشکان می‌توانند به فرد در مدیریت نارسایی قلبی کمک کنند. تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده از CPAP خطر مرگ و بستری شدن در بیمارستان را در افراد مبتلا به نارسایی قلبی و آپنه انسدادی خواب کاهش می‌دهد. افرادی که به طور منظم از CPAP استفاده می‌کنند، بهبودهایی را در عملکرد فیزیکی، خلق و خو، خواب‌آلودگی و درد نشان می‌دهند. درمان آپنه خواب همراه با درمان نارسایی قلبی ممکن است آسیب قلبی موجود را با بهبود عملکرد قلب معکوس کند.

 

خلاصه

آپنه خواب یک اختلال تنفسی مرتبط با خواب است که پزشکان آن را با نارسایی قلبی مرتبط می‌دانند. نارسایی قلبی یک بیماری جدی است و زمانی ایجاد می‌شود که قلب فرد خون کافی برای رفع نیازهای بدنش را پمپاژ نکند.

درمان آپنه خواب می‌تواند برخی از علائم نارسایی قلبی را تسکین دهد و ممکن است از بدتر شدن وضعیت جلوگیری کند. به نوبه خود، اگر فردی بتواند علائم بیماری قلبی را مدیریت کند، می‌تواند خطر ابتلا به آپنه خواب را کاهش دهد.

 

منبع

https://www.medicalnewstoday.com

3 Comments

  1. […] شامل افزایش سکته مغزی و مرگ ناگهانی، فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی، افسردگی و اضطراب و دیابت نوع 2 […]

    • دکتر فردموسوی گفت:

      با سلام
      ضمن آرزوی سلامتی و موفقیت برای شما
      لطفا مطالبی که از سایت اینجانب عینا کپی شده است را از سایت خود حذف نمایید. مطمئن هستم که این کار بدون اطلاع جنابعالی صورت گرفته است.
      با تشکر
      دکتر انیس فردموسوی
      فوق تخصص ریه

    • دکتر فردموسوی گفت:

      با سلام
      ضمن آرزوی سلامتی و موفقیت برای شما
      لطفا مطالبی که از سایت اینجانب عینا کپی شده است را از سایت خود حذف نمایید. مطمئن هستم که این کار بدون اطلاع جنابعالی صورت گرفته است.
      با سپاس
      دکتر انیس فردموسوی
      فوق تخصص ریه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره